Wanneer je een huis koopt of huurt, verschilt het enorm hoe veel je zelf nog moet of kunt doen. Sommige huizen zijn instap klaar, hebben mooi afgewerkte muren en een goede vloer. Wanneer dit ook nog eens voldoet aan je smaak, hoef je hier verder niet meer over na denken. Bij huurwoningen heb je daarnaast niet altijd alle vrijheid. Bij koopwoningen is dat anders. Je wilt hier overigens vaak ook meer in investeren. Maar welke keuzes maak je dan? En hoe combineer je een soort vloer met je wanden? Wij helpen je op weg!

De duurzaamheid van een vloer

Wanneer je op zoek gaat naar een vloer, moet je er rekening mee houden dat een vloer een duurzame uitgave is. Het is niet als een vloerkleed of bankstel. Wanneer je de goede keuze maakt, kun je hier jaren van genieten. Hoe gaaf sommige bijzondere en originele vloeren ook kunnen zijn, is het niet de bedoeling dat de vloer te druk of aanwezig is óf dat je er snel op bent uitgekeken. Dat zou zonde zijn. Of je nu kiest voor laminaat, parket, plavuizen of een steeds meer opkomende gietvloer, ga voor een vloer als basis en niet als aankleding. Zo kun je jaren vooruit en kun je de inrichting en stijl van je woning gemakkelijk veranderen zonder dat het met elkaar gaat vloeken.

Vloeren en wanden: een perfecte match

Wanneer je vloer en wanden goed zijn afgewerkt en verzorgd, heb je al een prachtige basis voor je woning. Wie weet ontvang je dan nog eens complimenten over die gave vloer of mooie kleur op de muur. Wanden kun je regelmatig schilderen, dus kun je hier best eens uitpakken met een opvallend of trendy kleurtje. Aangezien je met een goede vloer langer doet, brengt dit stof tot nadenken. Wil je inderdaad je vloeren regelmatig een ander kleurtje geven of je woonstijl een beetje veranderen, ga dan voor een rustige basisvloer. Bij Van Hollandse Bodem adviseren ze dan een gietvloer. Deze zijn ook nog eens in allerlei kleuren te mengen, waardoor het perfect bij jouw stijl en wanden past.

Gietvloeren

Een gietvloer heeft ook nog eens vele voordelen. Zo zijn ze niet alleen heel duurzaam en goed te combineren met de rest van je woning, maar ook nog eens heel praktisch. Brandwerend, vocht bestendig, krasvrij, goed en makkelijk schoon te maken... Klinkt ideaal, toch?

Kwalite
corner
brush