Net als alle andere producten zijn er van kwasten ook allemaal soorten en maten voor verschillende doeleinden.

Elke kwast is gemaakt op zijn eigen manier en heeft ook verschil in grootte. Zo is de ene kwast gemaakt van varkenshaar en een houten steel en de andere weer van dassenhaar met een kunststof steel. Hoogstwaarschijnlijk vraagt u zich nu af wat een tuin webshop met kwasten moet maar dat wordt u snel duidelijk na het verder lezen van dit stuk.

 

Verniskwasten

De verniskwasten zijn gemaakt van een gelakte houten steel met een extra dikke kwast van varkenshaar en kunststof vezels. Door het haar wordt vaak de kwaliteit bepaalt van een kwast en met deze mix van haren is dit duidelijk een kwaliteitskwast.

De verniskwasten zijn erg handig om mee te beitsen en zo de look van houten artikelen te veranderen of extra veiligheid te geven aan houten spullen. Doordat wij meerdere houten artikelen verkopen zoals bijvoorbeeld de houten regentonnen is dit Daarom ook te gebruiken op meerdere producten in ons assortiment.

De Verniskwast hebben wij inde breedte in de volgende maten, namelijk : 2,5 cm, 5,1 cm, 7,6 cm. Alle verniskwasten zijn gemaakt van top kwaliteit en zijn zo dus niet maar 1 keer te gebruiken zoals zoveel andere kwasten dat wel zijn. Moet u dus iets beitsen dan kun u het beste de verniskwast aanschaffen.

Patentpuntkwast

De patentpuntkwast is eigenlijk een kwast die geschikt is voor alle soorten verfklussen. Het is een kwast met lange ronde varkensharen en een houten steel. Ook hebben we de patentkwast gemaakt van een kunststof steel met een blauwe kleur en een kwast van een mix van varkenshaar en kunststof.

Deze kwast is meer voor de kleine klusjes en wordt ook vaak gebruikt bij het aflakken en gronden met verschillende verfsoorten. Vooral voor de kleine precieze werkje wordt deze kwast vaak gebruikt om langs randen of om langs andere lastige plekken te schilderen. Van beide soorten patentkwasten zij de verschillende soorten afmetingen in diameter: 1,7 cm, 2,2 cm, 2,8 cm.

Blokwitter

De blokwitter is een rechthoekige kwast die is voorzien van lange haren, zodat hij een grote hoeveelheid verf tot zich kan nemen. Doordat hij in één keer veel verf tot zich kan nemen en hij een grote rechthoekige kwast heeft is deze kwast geschikt voor het verven van grote stukken oppervlakte.

Door een gat in de steel van de kwast is de kwast makkelijk aan een emmer te hangen als u even rust nodig heeft en zo zorgt u ervoor dat u verder niet vies maakt. De steel is gemaakt van blauw kunststof en een kwast met lange kunststof vezels en varkenshaar. Wij hebben de blokwitten in de maten 7 cm x 3 cm en12 cm x 3 cm.

Radiatorkwast

De radiatorkwast verklapt met zijn naam eigenlijk al waarvoor deze kwast gemaakt is. Doordat de radiatorkwast een gebogen uiteinde heeft bij de kwast is het met deze kwast zelfs mogelijk om alle lastige plekjes en hoekjes in de radiator schoon te maken maar natuurlijk ook bij andere lastige plekken die normaal lastig te bereiken zijn met een gewone kwast.

De steel van de radiatorkwast is gemaakt van hout en daarop zit een kwast met varkenshaar en kunststof vezels te gebruiken voor alle verfsoorten. Wij hebben de radiatorkwast in een kleine en de iets grotere soort.

Wegwerpkwast

De wegwerpkwast is natuurlijk handig voor de kortstondige klussen waarbij u na de klus de kwast gewoon weg kan gooien en volgende keer een nieuwe gebruiken.

De kwast is gemaakt van kunststof en heeft een kwast met een mix van varkenshaar en kunststof vezels. Hij is er in 2 verschillende soorten waarvan elk 3 maten heeft. De ronde wegwerpkwast heeft de verschillende diameters : 2,20 cm, 2,5 cm en 2,8 cm. De platte kwast is er in de verschillende breedtes : 3 cm, 5 cm en 7 cm.

 

Kwalite
corner
brush