Tijdens een verbouwing van bijvoorbeeld de badkamer of keuken, kan er onbedoeld veel bouwafval in het riool terecht komen. Onder andere stof, stukken gipsplaat of resten tegels verdwijnen gemakkelijk in het riool. Dit kan op den duur voor verstoppingen in het riool gaan zorgen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Hoe zorg je ervoor dat er tijdens een verbouwing geen kans is op vervuiling van het riool? En als er dan toch een verstopping is ontstaan, wat kun je dan doen?

Goed voorbereid op de verbouwing

Om te voorkomen dat het bouwafval in de riolering terecht kan komen, is het heel belangrijk dat je je goed voorbereid op deze verbouwing. Zodra je bijvoorbeeld de douchebak in de badkamer of de vaatwasser in de keuken verwijderd hebt, ligt in principe de weg naar het riool open. Om te voorkomen dat het vuil in het riool terecht komt, is het van belang dat je het riool afsluit voordat je begint met het daadwerkelijke sloopwerk. Je kunt hiervoor gebruik maken van een PVC-afsluitkap die je over de afvoerbuis heen plaatst. Een andere optie is een ballonafsluiter. Dit is een stevige ballon gemaakt van puur neopreen die in de rioolbuis wordt opgeblazen zodat er niets in of uit de rioolbuis kan ontsnappen. Zo verklein je de kans op een verstopt riool. Wel zo prettig.

Ontstoppen van riolering

Is er toch een verstopping van het riool of de afvoer ontstaan in jouw woning? Dan is de kans groot dat het om een hardnekkige verstopping gaat die helaas niet alleen uit toiletpapier bestaat. Om een verstopping van het riool met bijvoorbeeld stukken gipsplaat of tegels te ontstoppen, heb je groter geschut nodig dan een ontstoppingsmiddel. Een chemisch ontstoppingsmiddel is voornamelijk geschikt om bijvoorbeeld een verstopte gootsteen te ontstoppen. Het ontstoppingsmiddel zorgt er in dat geval voor dat vet en etensresten van de afvoerbuizen worden losgeweekt en weer in het riool verdwijnen. Dus niet voor het vuil dat tijdens de verbouwing in de riolering terecht is gekomen. Het is daarom verstandig om een professional in te schakelen zodat je zeker weet dat het klusje goed geklaard wordt.

Ontstoppingsdienst-tilburg

Het kan zijn dat er zoveel troep van de verbouwing in het riool terecht is gekomen, dat er een professional ingeschakeld moet worden. Ontstoppingsdienst-tilburg is dan de redder in nood. Zij helpen jou met de hardnekkige verstopping zodat jij binnen no-time weer gerustgesteld bent.

Kwalite
corner
brush